"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij SNS

 (2021)

SNS

SNS logo

SNS is een merk van De Volksbank, net als ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank. Ieder van deze merken heeft een eigen herkenbare positionering op de Nederlandse markt. SNS is een 'normale' bank zonder franje met 188 winkels en dienstverlening via het internet. De slagzin van SNS luidt 'heel normaal, SNS', de bank biedt dan ook eenvoudige en begrijpelijke betaal-, spaar- en hypotheekproducten.

Geschiedenis van SNS

De Volksbank, het bedrijf achter het huidige merk SNS, heette voorheen SNS Bank N.V. De geschiedenis van dit bedrijf gaat terug tot 1817, in dit jaar werd de eerste Nederlandse spaarbank opgericht. Na verloop van tijd ontstonden er steeds meer van dit soort spaarbanken en de samenwerking tussen deze afzonderlijke plaatselijke en regionale banken werd  steeds hechter. Tussen 1970-1975 waren er een paar fusiegolven van plaatselijke spaarbanken, dit werden regionale spaarbanken. Uiteindelijk, in 1987, ontstond de SNS als organisatie nadat twee regionale banken genaamd de Gelders-Utrechtse Spaarbank en Spaarbank Limburg samen de Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken (SNS) werd. Later zouden zich nog meer spaarbanken bij de SNS voegen.

Zo was SNS (Groep) ontstaan, met SNS Bank N.V. als dochteronderneming. Door een fusie met verzekeraar REAAL werd de nieuwe overkoepelende naam SNS REAAL (Groep). In 2013 werd SNS REAAL genationaliseerd, SNS REAAL verkoopt zijn aandelen SNS Bank N.V. aan NL Fiancial Investments (NLFI). In 2017 werd besloten de naam SNS Bank N.V. te wijzigen naar De Volksbank, die later SNS als merknaam zou gaan gebruiken voor de verkoop van zijn producten. Door een wijziging in de structuur van de organisatie werden de zelfstandige dochterondernemingen ASN Bank en RegioBank onderdeel van De Volksbank. Later zou ook BLG Wonen ingeluid worden. Tot op dit moment is De Volksbank volledig in handen van de Nederlandse staat.

Voor meer informatie over een hypotheek bij het huidige SNS verwijzen wij u naar de website van SNS.

Onze mening over SNS als hypotheekverstrekker

Onze mening over SNS zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van SNS?