"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij Rabobank

 (2021)

Rabobank

Rabobank logo

De Rabobank is een Nederlandse bank, naar eigen zeggen de grootste bank van Nederland. Het bedrijf biedt een compleet pakket aan financiële producten en diensten aan en is actief in veertig landen waar het in het totaal circa 10 miljoen klanten bedient. Rabobank profileert zich graag als een bank die zich anders gedraagt dan andere banken, dit blijkt ook uit het coöperatieve karakter van de bank. Het bedrijf is namelijk opgebouwd uit zelfstandig aangesloten (lokale) banken. Het is als klant ook mogelijk om lid te worden van de Rabobank, op deze manier kunnen klanten meepraten en meebeslissen over de bank.

Over Rabobank

De Rabobank Groep is ontstaan in 1972 toen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank fuseerde tot de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank. De nieuwe bank gebruikte de naam Rabobank als handelsnaam omdat de Raiffeisen-Boerenleenbank te moeilijk te onthouden vonden. Ze gebruikte de eerste twee letter van beide woorden en dat vormde zo Rabobank. Sinds 1980 wordt de bank slechts aangeduid als Rabobank.

Huidige organisatie

Inmiddels bestaat Rabobank Groep uit ruim honderd zelfstandig banken die opereren onder het merk Rabobank. In Nederland bedient de Rabobank 6,7 miljoen particuliere en 800.000 zakelijke klanten en ongeveer 2 miljoen klanten die lid van de Rabobank zijn.

De agrarische oorsprong van de Rabobank als een boerenleenbank is nog steeds terug te zien in de huidige activiteiten van de Rabobank, in het buitenland is de Rabobank namelijk hoofdzakelijk actief als financiële dienstverlener in de landbouw en voedingssector. Daarnaast heeft de Rabobank zich ten doel gesteld wereldwijd het voedselvraagstuk op te lossen, een ambitieuze missie onder het nieuwe motto 'Growing a better world together'.

De laatste jaren presenteert de Rabobank zich steeds meer als een maatschappelijk bewuste bank die zich inzet voor zowel het versterken van Nederland als internationale voorspoed. Er staan vier thema's op het programma waar de Rabobank zegt in te willen investeren; voedselzekerheid, zelfredzaamheid, duurzaam ondernemerschap en lokale leefomgeving. Voedselzekerheid is het eerste thema waar de Rabobank mee aan de slag gaat.

Voor meer informatie over de Rabobank en zijn huidige activiteiten verwijzen wij u graag naar de website van Rabobank.

Onze mening over Rabobank als hypotheekverstrekker

Onze mening over de Rabobank zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van Rabobank?