"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij ASR

 (2021)

ASR

ASR logo

ASR is een Nederlandse verzekeringsgroep, tot 2017 was ASR negen jaar lang voor een groot deel in handen van de Nederlands staat, inmiddels is ASR weer volledig in private handen. Het huidige ASR Nederland nv is ontstaan toen het concern Stad Rotterdam in 1997 de verzekeraars Europeesche verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De naam ASR is een samenvoeging van Amerfoortse en Stad Rotterdam. ASR is een van de grootste verzekeraars van Nederland en biedt een breed assortiment aan financiële producten aan.

De geschiedenis van ASR

De ASR verzekeringsgroep is in 1997 ontstaan nadat het concern Stad Rotterdam (bestaande uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De nieuwe naam ASR was een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam. In 2000 nam de Fortis groep ASR Verzekeringsgroep over. De verzekeringsactiviteiten van Fortis bestonden tot dat moment uit de verzekeraars Amev, Ardanta en Falcon. De afkorting "ASR" bleef in stand om de verzekeringsactiviteiten aan te duiden, en stond nu voor AMEV en Stad Rotterdam. In 2003 voegde Fortis de verzekeraars AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend samen tot één nieuwe verzekeraar: Fortis ASR, onderdeel van Fortis Verzekeringen Nederland.

De geschiedenis van deze nieuwe algemene verzekeraar gaat ver terug in de tijd. Zo liggen de wortels van AMEV in het jaar 1847 en werd Stad Rotterdam Verzekeringen al in 1720 opgericht.

Sinds 3 oktober 2008 is Fortis Verzekeringen Nederland in handen van de Nederlandse Staat gekomen. Op 21 november 2008 maakte minister Wouter Bos de nieuwe naam van Fortis Verzekeringen Nederland bekend: ASR Nederland. Fortis ASR ging  sindsdien verder onder de nieuwe naam ASR Verzekeringen. Vanaf 25 januari 2013 is de naam gewijzigd naar a.s.r.

Voor meer informatie over ASR verwijzen wij u naar de 'over ASR' pagina op de website van ASR. Op die pagina vindt u in plaats van feiten over de geschiedenis van ASR voornamelijk actuele informatie over waar ASR als verzekeringsmaatschappij op dit moment voor staat en mee bezig is.

Sponsoring

Tussen 1991 en 2013 hebben ASR en haar voorgangers (Stad Rotterdam, Fortis) de voetbalclub Feyenoord gesponsord. In het laatste halfjaar heeft a.s.r. haar plek op de Feyenoord-shirts nog een halfjaar cadeau gedaan aan Diergaarde Blijdorp.

Onze mening over ASR als hypotheekverstrekker

Onze mening over ASR zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van ASR?