"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij Argenta

 (2021)

Argenta

Argenta logo

Argenta is een in 1956 opgerichte Belgische bank- en verzekeringsgroep die sinds 1989 ook actief is in Nederland en Luxemburg. In België is Argenta de op vier na grootste bank, het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen. Argenta is een bank voor hypotheken, sparen en verzekeren. Argenta richt zich in zijn dienstverlening uitsluitend op particulieren, ze zijn er naar eigen zeggen in het speciaal voor iedereen die niet van risico's houdt en financiële beslissingen maakt met zijn gezond verstand.

Geschiedenis van Argenta

Argenta is een bankverzekeringsgroep en is actief in België, Nederland en Luxemburg. Haar specialiteit is het aanbieden van spaarrekeningen, verzekeringen en het verstrekken van hypotheken. Argenta, de vierde grootste financiële instelling en prijsbreker in België, werd opgericht als financieringsmaatschappij in 1956, als specialist in persoonlijke leningen. In 1964 heeft zij toestemming gekregen om op te treden als depositokas. Argenta zette een distributienetwerk van zelfstandige agenten op. Om de aangetrokken spaargelden aan te kunnen wenden, specialiseerde zij zich in hypotheken. Vervolgens heeft Argenta een breed net van voltijdse, voor het merendeel zelfstandige agenten uitgebouwd. In 1974 werd Argenta Verzekeringen (Aras) opgericht, dat levens- en brandverzekeringen aanbood. Daarnaast is Argenta in 2004 gestart met het aanbieden van internetspaar-en betaalrekeningen.

Argenta Spaarbank in Nederland richt zich met een internetspaarrekening en internetbankrekening tot in Nederland woonachtige personen boven de 18 jaar. Zij werkt nauw samen met professionele adviseurs. Deze adviseurs verzorgen nooit geldtransacties, maar wel de eerste klantenaanmelding waarna de klant alle bancaire transacties zelf regelt via internet. Op deze manier combineert Argenta op de professionaliteit van de lokale adviseur met de voordelen van internet. 

Inmiddels is de Argenta Groep een snelgroeiende Belgische bank-verzekeraar. In Nederland heeft Argenta momenteel meer dan 140.000 spaarders aangetrokken. Wilt u meer weten over deze hypotheekverstrekker dan verwijzen wij u naar de over ons pagina op website van Argenta.

Onze mening over Argenta als hypotheekverstrekker

Onze mening over Argenta zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van Argenta?