"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij AEGON

 (2021)

AEGON

AEGON logo

AEGON nv is een van oorsprong Nederlandse bedrijf, het huidige AEGON is ontstaan uit een fusie tussen de bedrijven AGO en ENNIA in 1983. De geschiedenis van AEGON gaat echter nog veel verder terug, naar het jaar 1844, dit is het jaar waaruit oudste rechtsvoorganger van AEGON genaamd Momento Mori dateert. Momenteel is AEGON actief in meer dan 20 landen in Europa, Amerika en Azië en biedt het bedrijf wereldwijd ongeveer 47 miljoen mensen levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan.

Geschiedenis van AEGON

Over de eeuwen heen zijn tientallen begrafenisfondsen, levensverzekeraars, weduwenfondsen, ziekenbussen, schadeverzekeraars, naamloze vennootschappen, onderlingen en verenigingen opgegaan in wat nu AEGON is. Een complete lijst van alle rechtsvoorgangers van AEGON vindt u op hun website.

Naam

In de naam AEGON zijn de letters van vijf van de belangrijkste rechtsvoorgangers behouden gebleven: de 'Algemeene Friesche' (1844), de 'Eerste Nederlandsche' (1882), de 'Groot-Noordhollandsche' (1845), de 'Olveh' (1879) en de Nillmij (1859). De Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh hadden in 1968 AGO gevormd, de 'Nillmij' en de 'Eerste Nederlandsche' waren in 1969 tot ENNIA samengesmeed.

De naam AEGON werd in 1983, nadat bijna een jaar was onderhandeld over alle aspecten van de fusie tussen de onderlinge AGO en het beursgenoteerde ENNIA, door beide besturen na een gezamenlijke boottocht gekozen. "Er was naar die naam onderzoek gedaan," aldus toenmalig bestuursvoorzitter Kees Storm die namens AGO nauw bij de onderhandelingen was betrokken. "Dat had uitgewezen dat het als een Griekse naam met een chique uitstraling werd gezien: degelijk, keurig en solide."

Fusie

Toen AGO en ENNIA fuseerden werd de combinatie de tweede verzekeraar van Nederland met een gezamenlijke omzet van ruim zeven miljard gulden en een totale personeelsomvang van circa 7800 personen. Beide ondernemingen opereerden voornamelijk in Nederland, maar hadden in de jaren daarvoor belangen verworven in de Verenigde Staten. Ze hadden vier hoofdredenen om samen te gaan. Ze wilden door de fusie hogere omzetten binnen bereik brengen, de kosten verminderen, verder internationaliseren en zich een betere positie op de kapitaalmarkt verschaffen.

Internationalisering

Deze vier uitgangspunten zijn altijd de pijlers onder de strategie van AEGON gebleven. Door spectaculaire acquisities, onder meer van Scottish Equitable en Royal Guardian in Groot-Brittannië en van Providian en Transamerica in de Verenigde Staten, heeft AEGON de afgelopen jaren internationaal sterk aan kracht en betekenis gewonnen. Behalve in Nederland is de AEGON Group nu actief in Noord-Amerika, Europa (waaronder: Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en Hongarije) en het Verre Oosten (Taiwan, China en India).

Sponsoring

AEGON is 25 jaar lang hoofdsponsor geweest van de Koningklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB), het bedrijf is trots op zijn bijdrage die het aan de sport heeft kunnen leveren. Voor meer informatie over AEGON en schaatsen verwijzen wij u naar de website van AEGON.

Onze mening over AEGON als hypotheekverstrekker

Onze mening over AEGON zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van AEGON?