"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hypotheek bij ABN AMRO

 (2021)

ABN AMRO

ABN AMRO logo

ABN AMRO is een gevestigde naam in Nederland en maakt onderdeel uit van "de grote drie" - Rabobank, ING en ABN AMRO. Op de Rabobank en de ING bank na is ABN AMRO de hypotheekverstrekker met het grootste marktaandeel in Nederland. ABN AMRO is daarnaast ook een internationale bank. Er zijn meer dan 4500 vestigingen verspreid over de hele wereld, al is het aantal fysieke locaties inmiddels wel aan het afnemen nu de ABN AMRO steeds meer inzet op online bankieren. De ABN AMRO is in de oorsprong en Nederlandse bank en voor het grootste gedeelte in handen van de staat (56% anno 2018) en kent een rijke geschiedenis met veel fusies en overnames.

Geschiedenis van ABN AMRO

In 2008 heeft de Nederlandse staat het eigendom verworven van de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO Holding N.V. en van Fortis Bank Nederland. Op 1 juli 2010 werd de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank NV en Fortis Bank (Nederland) NV een feit. De nieuwe, gecombineerde entiteit gaat verder onder de naam ABN AMRO Bank NV. Voor een uitgebreidere voorgeschiedenis verwijzen wij u graag naar de website van ABN AMRO waarop nog veel meer interessante feiten staan vermeld, deze tijdlijn over de historie van de ABN AMRO geeft een duidelijk overzicht van alle overnames en fusies die vooraf zijn gegaan aan het ontstaan van de huidige ABN AMRO bank.

Onze mening over ABN AMRO als hypotheekverstrekker

Onze mening over ABN AMRO zult u hier binnenkort kunnen lezen, op dit moment zijn wij druk bezig om deze mening te formuleren.

Hypotheek aanvragen

Interesse in een hypotheek
van ABN AMRO?