"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Wat houdt 'aflossingsblij' in?

 
bezoekers zeggen hiermee geholpen te zijn
 
keer gelezen

‘Aflossingsblij’ is een woord dat in oktober 2018 is geïntroduceerd in de financiële dienstverlening. Deze naam wordt gebruikt voor een campagne van de gezamenlijke banken en de overheid. Hierin worden huizenbezitters gewezen op het (eventuele) risico van een aflossingsvrije hypotheek.

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij alleen rente wordt betaald en niet wordt afgelost. Vroeger was dit een zeer populaire hypotheekvorm, aangezien de maandlast relatief laag is (je betaalt alleen rente).

Uit verschillende recentelijke onderzoeken komt nu echter naar voren dat huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek zich onvoldoende hebben voorbereid op het moment waarop hun aflossingsvrije hypotheek afloopt. Aan het eind van de looptijd dient een aflossingsvrije hypotheek namelijk in één keer volledig afgelost te worden.

Om te voorkomen dat deze groep huizenbezitters straks massaal in de financiële problemen komen heeft de vereniging van banken in samenwerking met de overheid de campagne aflossingblij gelanceerd. Deze campagne moet voor bewustwording zorgen en de doelgroep helpen hun aflossingsvrije hypotheek aan het eind van de looptijd grotendeels of compleet af te lossen.

Bent u ook ‘aflossingsblij'? Voor meer informatie over hoe u aflossingblij kunt worden verwijzen wij u naar een door ons geschreven artikel: Aflossingsvrije hypotheek (aflossingsblij) aflossen, of de website achter de campagne www.aflossingsblij.nl.