"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Verduurzaming woning financieren bij aankoop, is het verstandig?

 
bezoekers zeggen hiermee geholpen te zijn
 
keer gelezen

Huizenkopers gaan vaak vlak na de aankoop met hun nieuwe woning aan de slag: schilderen, verbouwen én verduurzamen. Maar is het verduurzamen van uw woning verstandig? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? En heel belangrijk: wat is hierin de rol van de adviseur? “Als adviseur kunnen we daarin de weg wijzen en u als klant ontzorgen. Daarom betrekken wij duurzaamheid in elk adviesgesprek.”

Nieuw huis? Denk aan verduurzamen

"Er is een wereld aan opties om je huis duurzamer te maken en energie te besparen. De kunst is de klant in de stressvolle periode rond de aankoop van een nieuwe woning door het oerwoud aan mogelijkheden te leiden. Want financieel is dit hét moment om keuzes te maken. Plannen voor woningverbetering en energiebesparende voorzieningen kunnen we op verschillende manieren financieren. Vanuit eigen geld, door ze mee te financieren in de hypotheek of middels een duurzaamheids- of energiebespaarlening. Ook nemen we mogelijkheden voor subsidies mee in ons advies."

Duurzaamheid als vast onderdeel van het adviesgesprek

De latente behoefte is groot. “Het is echt verbazingwekkend hoeveel mensen verduurzaming vergeten bij de aankoop en financiering van hun huis. Maar als ik erover begin, zijn ze vaak meteen enthousiast. Ze willen hun huis immers zo veel mogelijk klaar maken voor de toekomst.”

"Of iedere klant met verduurzaming aan de slag zou moeten gaan, weten we niet. Soms leent de woning zich er niet voor of kan het gewoonweg niet. Ga je bijvoorbeeld binnen zeven jaar verhuizen? Dan heb je de investering mogelijk nog niet terugverdiend. Ons doel is ook niet zoveel mogelijk energiebesparende voorzieningen te verkopen, maar om de klant erover te laten nadenken en te wijzen op de mogelijkheden. Als ik zie hoeveel mensen hier in het afgelopen jaar positief op hebben gereageerd, denk ik: elke adviseur zou verduurzaming binnen hypotheekadvies moeten meenemen."

Samenwerken helpt de klant verder

“We zijn geen duurzaamheidsexperts en dat hoeven we ook helemaal niet te worden: de financiering ervan is ons vak. Maar we kunnen u zeker in contact brengen met partijen die de duurzaamheidsproducten kunnen leveren."

Of het verstandig is om de verduurzaming van uw woning te financieren bij aankoop is dus afhankelijk van uw situatie. Het is in ieder geval verstandig om na te denken over de verduurzaming van uw woning en de opties te overwegen. Wij begrijpen dat het fijn is als uw hypotheekadviseur dit onderwerp standaard meeneemt binnen zijn advies. Wij helpen u graag inzicht te krijgen in de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn.

U kunt geheel vrijblijvend advies bij ons aanvragen via onze hypotheekadvies aanvragen pagina. U mag ons ook ten alle tijden bellen of een email sturen.