"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Mag ik mijn hypotheek nog aflossingsvrij afsluiten?

 
bezoekers zeggen hiermee geholpen te zijn
 
keer gelezen

In het verleden was de aflossingsvrije hypotheek de meest populaire hypotheekvorm. Tegenwoordig sluiten de meeste mensen echter een annuïtaire of lineaire hypotheek af omdat dit door een wetswijziging met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek vaak voordeliger is. De hypotheekvorm aflossingsvrij bestaat echter nog wel en kan nog steeds afgesloten worden indien uw bank dat goedkeurt. In sommige gevallen is het zelfs nog mogelijk dat u gebruik kunt blijven maken van de hypotheekrenteaftrek.

Had je al een andere hypotheekvorm als een annuïteiten-  of een lineaire hypotheek op 31-12-2012 dan heb je recht op een overgangsregeling. Dan mag je bij de nieuwe hypotheek hetzelfde bedrag aflossingsvrij afnemen met een maximale hoogte van 50% van de marktwaarde van het object.

Wanneer u geen recht heeft op de overgangsregeling zal een annuïteiten- of lineaire hypotheek door de hypotheekrenteaftrek meestal voordeliger blijken. Heeft u hulp nodig bij uw hypotheekkeuze? Wij helpen u graag de beste hypotheekdeal bij uw situatie te vinden en af te sluiten. U kunt onafhankelijk advies bij ons aanvragen door ons te bellen, een email te sturen of het hypotheekadvies aanvragen formulier in te vullen.