"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Hoe controleer ik of een hypotheekadviseur onafhankelijk is?

 
bezoekers zeggen hiermee geholpen te zijn
 
keer gelezen

Het is al vanaf 1 januari 2013 zo dat hypotheekadviseurs geen provisie meer mogen ontvangen van hypotheekverstrekkers, hierdoor zijn hypotheekadviseurs onafhankelijker en transparanter in hun dienstverlening geworden. Toch zijn nog niet alle hypotheekadviseurs 100% onafhankelijk, maar hoe controleert u de onafhankelijkheid van een hypotheekadviseur?

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Er zijn tegenwoordig drie verschillende soorten hypotheekadviseurs te onderscheiden; bankadviseurs die u meestal alleen over de producten van één bank adviseren, hypotheekadviseurs die samenwerken met een select aantal banken en de hypotheekadviseur die alle hypotheekproducten van alle hypotheekverstrekkers in overweging neemt. Wanneer u op zoek bent naar echt onafhankelijk hypotheekadvies zoekt u dus een adviseur uit de laatstgenoemde categorie.

Openheid over de dienstverlening is verplicht

Iedere hypotheekadviseur is verplicht een zogenaamd dienstverleningsdocument(dvd) te verstrekken aan zijn klanten, hierin kunt precies lezen wat u van de dienstverlening van de desbetreffende adviseur kunt verwachten. Vaak vind u dit document op de website van de hypotheekadviseur, mocht deze daar niet te vinden heeft u het recht deze alvorens een eerste kennismakingsgesprek aan te vragen en in te zien.

Hoe wij u aanraden onafhankelijkheid te controleren:

U kunt de onafhankelijkheid van uw hypotheekadviseur dus controleren door het dienstverleningsdocument te raadplegen, hierin staat in een vast formaat wat u van de dienstverlening van de adviseur kunt verwachten. Wilt u zeker weten dat u bij een betrouwbare hypotheekadviseur terecht komt die onafhankelijk hypotheekadvies geeft en alle hypotheekproducten van alle hypotheekverstrekkers vergelijkt? Dan raden wij u aan vrijblijvend advies bij ons aan te vragen.