"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Biedt het oversluiten van mijn hypotheek voordeel?

 
bezoekers zeggen hiermee geholpen te zijn
 
keer gelezen

Ongeveer 2/3e van de huiseigenaren gaat direct akkoord met het rentevoorstel aan het einde van de rentevaste periode. Is dat verstandig? Uit onze ervaring blijkt dat men bij een andere geldverstrekker vaak goedkoper uit is, maar dat ze het teveel moeite vinden om hun hypotheek over te sluiten, terwijl het juist een mooi moment is om boetevrij van de (te dure) rente af te komen. Naast dat oversluiten aan het einde van de rentevast periode interessant kan zijn is het zeker ook mogelijk dat oversluiten tijdens de rentevast periode u voordelen biedt.

Oversluitkosten snel terugverdiend

Verreweg de meest voorkomende reden om met het rentevoorstel direct akkoord te gaan, is het gemak. Bij het oversluiten moet je allerlei documenten verzamelen en ziet de nieuwe geldverstrekker het weer als een ‘nieuwe aanvraag’. Hier zit dan ook nog een voordeel, omdat je de hypotheekvorm ook kan aanpassen op de (mogelijk) nieuwe persoonlijke situatie. Meest voorkomende wijziging hierin is dat de (weinig renderende) beleggingspolis wordt verruild voor een annuïtaire of lineaire aflossing. Je kunt de hypotheek dan ook volledig afstemmen op de actuele situatie en persoonlijke wensen. Ook is het bewezen dat je door de overstap al gauw de (aftrekbare) oversluitkosten terugverdient. Bij een rentevaste periode van 10 jaar wordt er al gauw € 1.300,00 per jaar voordeel gehaald, wat betekent een besparing van € 13.000,00 tijdens deze rentetermijn.

Moment van oversluiten

We maken onderscheid tussen oversluiten tijdens de rentevaste periode, waarbij je een boete verschuldigd bent en het oversluiten aan het einde van de rentevaste periode. De voornaamste reden bij oversluiten is vaak een combinatie van een lagere rente en gunstigere voorwaarden. Denk hierbij aan de verhuisregeling, aflosvorm en het boetevrij aflossingsdeel. Hypotheekvoorwaarden zijn bij de diverse geldverstrekkers veelal gewijzigd en hoeven niet meer aan je wensen te voldoen. Er verandert namelijk veel in onze wetgeving en in de persoonlijke situatie van een huizenbezitter.

Neem contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur

Het is dan ook zeker aan te raden (ook al loopt de huidige rente vaste periode nog niet af) om je huidige situatie te inventariseren en of er voordeel valt te behalen. Wanneer er geen boete wordt berekend is het vrijwel altijd gunstig om naar een andere geldverstrekker over te stappen. Mocht er wel boete worden berekend, zal je bij een adviseur de kosten hier tegen over moeten zetten en kijken of het gunstig blijkt. Hypotheekrenteofferte.nl biedt jou graag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan om te bepalen welke keuze jij moet maken.

Hypotheekrenteofferte.nl bemiddelt voor vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland en biedt een vrijblijvend en kosteloos inventarisatiegesprek aan om te ontdekken of oversluiten u voordelen biedt. Uit dit 1e gesprek kan ook blijken dat de huidige geldverstrekker een goede rente aanbiedt voor de nieuwe periode, maar dan weet je 100% zeker dat de juiste keuze wordt gemaakt. Voor advies kunt u ons bellen, een email sturen of dit advies aanvragen formulier invullen.