"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

Stijgende hypotheekrente sinds maart 2020, actie ondernemen?

  Redactie
  02-04-2020
 
keer gelezen

Diverse hypotheekverstrekkers hebben aan het begin van maart hun hypotheekrentes verhoogd. Het gevolg hiervan is een stijging in het aantal aanvragen van hypotheken. De hypotheekrente is afhankelijk van wat er zich afspeelt op de kapitaalmarkt. De renteverhoging is dan ook het uiteindelijke gevolg van ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.

Het is logisch dat deze stijging van de hypotheekrente jou als huiseigenaar aan het denken zet. Huiseigenaren die hun hypotheek nog niet hebben overgesloten, krijgen al snel de drang om hun hypotheek over te sluiten nu de rente nog laag is. Dit kan verstandig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Of het handig is om je hypotheek over te sluiten, hangt vooral af van de rente die je momenteel betaalt.

Wel of niet handig om over te sluiten?

Wanneer je over een spaarhypotheek beschikt, is het meestal niet verstandig om deze over te sluiten. Je gaat wel minder rente betalen, maar je krijgt ook minder rente op het geld dat je gespaard hebt voor de aflossing. Wanneer je momenteel meer dan 4% rente betaalt over je hypotheek (en niet over een spaarhypotheek beschikt), is het handig om te overwegen om je hypotheek over te sluiten.

Wilt u nog van de lagere rentestanden kunnen profiteren dan is dit misschien wel het juiste moment om een nieuwe hypotheek af te sluiten of uw bestaande hypotheek over te sluiten. Wij kunnen u hiermee helpen, vraag een gratis inventarisatie- en kennismakingsgesprek bij ons aan via dit formulier.