"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

DSB Hypotheek zonder boete aflossen

  Redactie
  08-04-2020
 
keer gelezen

De DSB Bank is in 2009 al failliet gegaan, maar nog steeds zijn er mensen die beschikken over een (dure) DSB-hypotheek. Vanaf 1 april dit jaar kunnen mensen met een DSB-hypotheek boetevrij aflossen of overstappen naar een andere bank. De DSB Bank heet tegenwoordig Finqus. Duizenden klanten maken maandelijks nog een bedrag over naar Finqus voor hun hypotheek en/of lening(en). De rentes die de klanten hierover betalen, zijn in de meeste gevallen erg hoog.

(Eerste) Hypotheek

Boetevrij aflossen/overstappen was eerder al mogelijk bij leningen en/of tweede hypotheken bij de DSB-Bank, maar vanaf 1 april is het mogelijk gemaakt om ook de eerste hypotheken boetevrij af te lossen of over te stappen. DSB-Bank is nu al ruim 10 jaar failliet en in de hypotheekvoorwaarden van veel klanten staat dat zij na 10 jaar boetevrij mogen aflossen. Daarom is er nu besloten dat álle klanten hun hypotheek boetevrij mogen aflossen. Op het moment lopen er nog ongeveer 18.000 hypotheken bij Finqus.

Overstappen niet voor iedereen mogelijk

DSB-Bank stond er om bekend dat zij vaak (veel) te hoge hypotheken verstrekten. Wanneer deze hypotheek hoger is dan 100 procent van de woningwaarde, zijn andere banken niet bereid deze hypotheek over te nemen. De inkomsten van de klant die die DSB-hypotheek oversluit moeten echter ook hoog genoeg zijn om de hypotheeklasten bij de nieuwe bank te kunnen betalen.