"Wij helpen u, op  onafhankelijke wijze, de  beste hypotheekdeal
 te sluiten"

De voordelen van onafhankelijk hypotheekadvies

  Patrick Barkey
  28-03-2018
 
keer gelezen

Onafhankelijk hypotheekadvies houdt in dat de adviseur die u adviseert over uw hypotheek onpartijdig is en geen betrekkingen heeft met of voorkeur heeft voor een bepaalde hypotheekverstrekker. Ondanks dat hypotheekadvies online of via de bank vaak een stuk goedkoper is blijft onafhankelijk hypotheekadvies bij consumenten de populairste manier om zich te laten adviseren. Wat zijn nu precies de voordelen van onafhankelijk hypotheekadvies en wat maakt dit zo populair?

1. Eerlijk advies:

Onafhankelijke hypotheekadviseurs geven hypotheekadvies, adviseurs van banken en andere hypotheekinstellingen geven productadvies. Onafhankelijke hypotheekadviseurs vergelijken alle hypotheekproducten bij alle hypotheekverstrekkers om u vervolgens zo objectief mogelijk te adviseren over de mogelijkheden waardoor u, indien u de juiste hypotheekadviseur in de arm genomen heeft, daadwerkelijk de meest geschikte hypotheek bij uw situatie geadviseerd krijgt. Wanneer u echter naar uw bank gaat voor advies zullen zij alleen hun eigen producten overwegen. De kans is groot dat u dan onnodig teveel gaat betalen voor uw hypotheek.

2. Keuze uit alle hypotheekproducten:

Bij de meeste banken kunnen hypotheken uitsluitend afgesloten worden door professionals. Mocht u dus overwegen zelf uw hypotheek af te sluiten heeft u een beperkte keuzevrijheid. De reden dat u zelf bij veel banken geen hypotheek kan afsluiten is simpel; het levert banken teveel werk op in negatieve zin. U kunt denken aan onvolledige documentatie, correctiewerkzaamheden en het veelvuldig beantwoorden van vragen. Banken zitten hier niet op te wachten en besluiten daarom vaak alleen met hypotheekadviseurs samen te werken. Hypotheekadviseurs kunnen daarentegen probleemloos bij alle banken uw hypotheek aanvragen en afsluiten. Wilt u toch graag zelf uw hypotheek afsluiten dan moet u aantonen over voldoende kennis te beschikken of kunt u bij een partij terecht die een zogenaamde “execution only” dienst aanbied.

3. Zekerheid dat alles goed geregeld zal zijn:

Het aanvragen van een hypotheek is vaak complex, zeker wanneer uw situatie van het standaard afwijkt zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Een hypotheekadviseur kent alle regels en voorwaarwaarden die gelden bij het afsluiten van een hypotheek. Wanneer u door een betrouwbare adviseur geholpen word weet u dus zeker dat alles goed geregeld zal zijn en u later niet voor verassingen zal komen te staan.

4. Één aanspreekpunt die actief met u meedenkt:

Hypotheekadviseurs bouwen vaak een goede band op met hun klanten en hebben doorgaans het beste met u voor. Binnen hun dienstverlening hoort het erbij dat ze actief met u meedenken en beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen. Iedere adviseur heeft namelijk een zorgplicht. Sommige hypotheekadviseurs bieden ook nazorg. Dit betreft de dienstverlening van uw hypotheekadviseur nadat uw hypotheek afgesloten is.  Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat uw hypotheekadviseur periodiek checkt of uw hypotheek nog wel bij u past. Dit is een dienst die u alleen van een onafhankelijk hypotheekadviseur kunt verwachten en zeer lonend kan zijn. Een hypotheekadviseur maakt dus niet enkel uw hypotheek rond, de kans is groot dat u over een langere periode meerdere contactmomenten heeft met uw adviseur. Het is dan fijn dat u één aanspreekpunt heeft waarvan u weet wat u kunt verwachten en die bekent is met uw situatie. Wij raden u daarom aan een weloverwogen keuze te maken wanneer u uw hypotheekadviseur kiest.

5. Nazorg, hulp nadat uw hypotheek afgesloten is:

Goed hypotheekadvies stopt niet nadat uw hypotheek afgesloten is. Veel adviseurs bieden een extra dienst genaamd nazorg. Uw hypotheekadvies is namelijk altijd gebaseerd op een momentopname, wanneer uw situatie veranderd kan het zijn dat uw huidige hypotheek niet meer bij u past. U kunt denken aan veranderingen in uw werksfeer of privésfeer. Het is dan fijn dat u terecht kunt bij uw hypotheekadviseur. Nazorg is niet altijd onderdeel van de standaard dienstverlening van een hypotheekadviseur en kan extra kosten met zich meebrengen, het is dus belangrijk dat u hier bij uw adviseur naar informeert.

6. Flexibele dienstverlening:

Hypotheekadviseurs zijn er om u te helpen. Zij bespreken uw wensen en zullen doen wat binnen de mogelijkheden ligt om deze te vervullen, zelfs als uw wens in eerste instantie niet haalbaar lijkt zijn er soms handigheidjes waarmee u toch geholpen kunt worden. Heeft u bijvoorbeeld uw droomhuis gevonden en kunt u net niet genoeg lenen dan zijn er soms leenconstructies die u net voldoende ruimte geven om het huis wel te kopen. Uiteraard wordt er ten alle tijden rekening gehouden met wat voor u verantwoord is zodat u zich niet financieel klem zet.

7. Geld besparen:

Wanneer u de initiële kosten van onafhankelijk hypotheekadvies vergelijkt met de prijs die u betaald voor online hypotheekadvies of het rechtstreeks afsluiten van een hypotheek bij een hypotheekverstrekker vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u met onafhankelijk advies geld bespaard. Dit komt doordat u via een onafhankelijk hypotheekadviseur de goedkoopste hypotheek kunt afsluiten waardoor u over de gehele looptijd duizenden euro’s bespaart.

8. Samenwerkingspartners:

Binnen de financiële dienstverlening bestaan er vaak samenwerkingen tussen personen of bedrijven. Wanneer u een huis koopt is het waarschijnlijk dat u ook een makelaar, taxateur en notaris nodig heeft. Een goede hypotheekadviseur heeft binnen zijn netwerk vaak contacten die u hiermee kunnen helpen, met een beetje geluk zelfs voor gereduceerd tarief!

9. Tijdsbesparing:

Een hypotheek afsluiten is een tijdrovende klus die veel kopzorgen en stress op kan leveren wanneer dit wordt uitgevoerd door iemand die hier geen ervaring in heeft. zeker wanneer achteraf blijkt dat er toch iets over het hoofd is gezien heeft u er ook naderhand nog gedoe  van. Door het afsluiten van uw hypotheek uit te besteden bespaart u veel tijd die u kunt besteden aan andere dingen. Sommige mensen kiezen er bewust voor om het afsluiten van een hypotheek uit te besteden ondanks dat ze het zelf ook zouden redden, zij vinden de tijdbesparing belangrijker.

10. Naast advies ook hulp bij afsluiten van uw hypotheek:

Hypotheekadvies en het afsluiten van uw hypotheek gebeurd vaak door dezelfde persoon. Het is een standaard onderdeel van de dienstverlening van vrijwel alle hypotheekadviseurs. Dit heeft te maken met de complexiteit van een hypotheekaanvraag en het feit dat een hypotheek bij de meeste geldverstrekkers alleen via een professional aangevraagd kunnen worden.

Let op! belangrijke kanttekening bij dit artikel:

Bij het schrijven van dit artikel zijn wij uitgegaan van de voordelen van een vakbekwame hypotheekadviseur. Wij willen u erop wijzen dat de kwaliteit van uw advies en daardoor de voordelen die u van onafhankelijk hypotheekadvies ervaart volledig afhankelijk zijn van de persoon die u adviseert.

Wilt u er zeker van zijn dat u voorzien wordt van goed hypotheekadvies dan kunt u via ons vrijblijvend hypotheekadvies aanvragen, wij zorgen dat u van begin tot eind op de juiste manier begeleid word op de weg naar het afsluiten van uw hypotheek.