TOP 5 LAAGSTE RENTE:

 

Variabel 1,76%
1 jaar 1,65%
5 jaar 1,70%
10 jaar 2,05%
20 jaar 2,55%
30 jaar 3,05%

* Onder voorbehoud van rentewijzigingen

Dit informatieportaal is een partner van
hypovoordeel.
Hypotheekrenteofferte.nl >> De site voor
hypotheek informatie, rentetarieven en tips bij
het vergelijken van hypotheken.

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Lineaire hypotheek

De lineaire hypotheek lijkt het meest op een normale lening. Bij een lineaire hypotheek los je eenvoudig in gelijke delen af. Gaan we uit van de gebruikelijke looptijd van 30 jaar, ofwel 360 maanden, dan los je per maand dus 1/360e deel van je hypotheekschuld af. Omdat je steeds minder rente betaalt over een lager wordende schuld, betekent dit; hoge netto maandlasten aan het begin van de looptijd, maar die dalen gedurende de looptijd van je hypotheek. Interessant als je bijvoorbeeld later minder wilt gaan werken. Nadeel is wel dat je weinig profijt van fiscale aftrekregelingen hebt.

Je kunt zelf bepalen in hoeveel jaar je de hypotheek aflost. Hoe sneller je aflost, hoe hoger in het algemeen je maandlasten zijn. Houdt ook rekening met een vaak verplichte overlijdensrisicoverzekering. Wanneer jij of je partner overlijdt, krijgt de nabestaande een uitkering. De verzekering zal nagenoeg altijd dat bedrag uitkeren dat aan hypotheek open staat. De uitkering kan dus evenredig dalen met de openstaande hypotheekschuld.

Met het geld dat je in de hypotheek steekt, wordt verder geen actie ondernomen. Dat biedt een hoge mate van zekerheid. Je zult met dit geld geen rendement halen maar je loopt dan ook geen risico.

Voordelen van Lineaire hypotheek zijn:

  • Snel afnemende hypotheekschuld
  • Dalende maandlast
  • Goedkoopste hypotheekvorm waarbij wordt afgelost
  • Vermogensvorming
  • Totale rentelast is relatief laag
  • Verruiming financiële armslag
  • Lage premie risicoverzekering

Voor wie is de lineaire hypotheek?

De lineaire hypotheek is vooral nuttig voor mensen die op een snelle manier hun woonlasten willen verminderen. Deze vorm is dan ook vooral bedoeld voor mensen die nu een redelijk hoog salaris hebben en daar in de toekomst minder zeker van zijn, zoals bijvoorbeeld mensen die vroegtijdig willen stoppen met werken, of in deeltijd willen gaan werken.

Bereken uw Maximale Hypotheek

Uw Bruto Jaarinkomen:
meer info

Bruto Jaarinkomen van uw partner:
meer info

Financiële verplichtingen per jaar:
meer info

Maximum hypotheek

(Click voor aanvraag)

Check mijn bestaande
hypotheekvoorstel!